torstai 4. joulukuuta 2014

Pehmeät piparit

Tein taas ehkä rumimpia, mutta maailman parhaita piparkakkuja. Resepti on jo vanaha mutta silti ehottomasti paras ;) 
Moni muistaaki Kärsämäen vanahalla ry.llä 
asustaneen Helvin. Tämä on hänen ohoje!


Helvin piparkakut:

Kananmunia 4
sokeria 350g
Voita 300g
Siirappia 1kkp
Vehnäjauhoja 800g
Soodaa 2rkl
piparkakkumaustetta 1,5rkl
(ite tykkään laittaa pikkusen reilummin)

Munat ja sokeri vaahotettaan.
Voi kiehautettaan kattilassa 
ja sinne lisättään siirappi.
Lisää voi seos ja kuiva-aineet vaahtoon.
Anna olla yön yli jääkaapissa ja leivo!
Parhaat ja pehmeimmät piparit saa
paistamalla ne leivin uunissa.
Tällä ohjeella tulee n.100 piparia.

Kaikenlaisia kakkujen ja keksejen koristelu tarvikkeita mulla olis,
vielä ku joskus keskittyis tekemään niillä jotain hienoa.




No makuhan se on se pääasia!


Hmm. Nyt huomaan että kuvissa on päivämäärä joka ei aivan piä paikkansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti