tiistai 31. toukokuuta 2016

Pihasta puutarhaksi


Kesä on taas tullu ja sen huomaa etenki sisällä. Pihalla tekee mieli huusata niin paljo että sisällä tulee tehtyä vaan aivan välttämättömät hommat. 
Syksyllä istutin 30 eri perenna lajiketta. Kaikki ei selevinny talvesta mm. Piparminttu ja jotku kurjenpolvet ei oo noussu (enkä ees kaikkia muista mitä pitäs nousta) Väljä on vielä kukkapenkki mutta eiköhän se siittä. Kiviä sais vielä rutkasti kantaa lisää!

Kesäkukkia en ajatellu paljoa laittaakkaan tänä vuona.
Teranssille oon ostanu jo talvella alennuksesta aivan ihanat kukkalaatikot jotka ajattelin tällä viikolla kukittaa. Keijunmekkoa ja joitain muutaki kasvatin ite porraspieltä varten.
Potut ja porkkanat on maahan laitettu.
Kasvulaatikkoon laitoin salaattia ja herneitä. Ajattelin että vanha potkuri vois olla hyvä kasvutuki.
Chilit ja paprikat oottaa että pääsis kasvihuoneeseen mutta siihen on vasta pelkät kaaret! Amppeli kurkku ja tomatti on kyllä myös hankittava.
Ulkosaunaki on vielä vähä vaiheessa, Lauteet pitäis vielä vahata mustaksi ja ikkunaverhot virkata :o saa nähä kumpi jää toteutumata! Seinät ja katto on jo mustan värin saanukki


Kyllä saunan ympäristöki pitäs nätimmäksi laittaa. Laventeli pelto olis ihan hyvä idea mutta minun kasvatus taijot ei taija siihen riittää näillä leveys asteilla. Tuoksuvat kyllä tosi hyvälle tuommosina taimen rääpäleinäki!


Voit nyt myös seurata instagramissa @hilmantupa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti